Mulțime de credincioși la sfințirea picturii bisericii „Sfântul Ierarh Nifon” din Călărași

Duminică, 15 mai2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijloculcredincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mareimportanța pentru comunitatea parohială „Sfântul Ierarh Nifon” şi anume sfinţireapicturii bisericii, a catapetesmei și a Centrului Socio-Cultural „SfințiiArhangheli Mihail și Gavriil”.

Sub protiaPreasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujitpreacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, FlorinIonescu, Nicușor – Silviu Dascălu șiMarius - Gabriel Purcărea, părintele protopop Eugen Ramon Ilie, preoţi şidiaconi.

Corul restrânsal Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

Mulțimea decredincioși s-a bucurat de slujirea arhiereului, dar și de prezența autoritățilorlocale, județene și centrale, atât din județul Călărași, dar și din județul Ialomița.

În cadrulSfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul părintediacon Bogdan Anca pe seama parohiei Sărulești Sat cu hramul „Sfântul IerarhNicolae”, din Protopopiatul Lehliu.

În cuvântul Său,Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre credința puternică a femeilor mironosițe,ucenițele Domnului, care s-au învrednicit, primele, de vestea cea mare aÎnvierii Mântuitorului, despre puterea credinței, a nădejdii și dragostei în IisusHristos Cel înviat.

Preasfinția sai-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit pentru frumusețea sfintei biserici,preoții, credincioșii și autorități locale.

Cu aceastăocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele coslujitor BogdanMalciu, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a Caseilui Dumnezeu - Biserica.

Preasfinția Sa aacordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în realizareapicturii bisericii, care astăzi a fost sfințită. A acordat Medalia Aniversară a EpiscopieiSloboziei și Călărașilor doamnelor Janeta Oprișan și Florica Dumitrache.

După Sfânta Liturghie,Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințirepentru noul Centru Socio-Cultural „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din curteaparohiei.

Evenimentul afost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...